Saturday, September 12, 2009

Saya sayang awek saya.




Saya suka tengok jari awek saya...cantik betul..
sungguh! sampai takut nak pegang...bukan takut
patah... tapi takut nanti jari kitorang tak boleh
tolong each other di satu hari yang giler forever
depan yang maha Esa...

saya suka tengok rambut awek saya...cantik
betol... sungguh! sebab tu saya belikan tudung...
bukan sebab jeles orang lain tgk jugak.... tapi
sebab saya nak tgk rambut iklan pantene dia
sampai bila2... takut nanti terbakar dek api
neraka di suatu hari yang giler forever

saya suka tgk body awek saya...cantik betol...
sungguh! sebab tu saya belikan dia telekong
supaya mase die dating dengan Kekasih die
Yang Utama dia lagi cantik dan berseri
menghadapNya. saya pun tumpang dapat pahala.
pheh syoknye...

saya sedih tengok awek saya tak tido tak makan
rindu kat saya... saya pun macam tu jugak,ada
problem yang sama.. die tanya apa ubatnya?
saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
semoga lebih cintakanNya dari saya...

saya sedih tengok awek saya selalu pesan
macam2 kat saya.. "makan, minum, drive elok2
tau.. nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla
bla" katenya.. tapi bila tengok movie sama2 burn
asar maghrib gitu aje die tak kata satu aper pun..
berdosanye saya....

kesimpulannya saya memang sayang dia.. nak
jumper die giler forever.. yang forever punye
forever.. di dunia dan akhirat terutamanya,
janji nak share heaven sama2.. bahagia
selamanya...

semoga kami saling mengingati, dosa sendiri pun
infiniti... nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas
ni... semoga kami menginsafi diri... Ya Allah
ampunkanlah kami.... semoga kami dapat
bersama selamanya nanti...

Amin..

utk semua sygkan anak tangan2 kan sygkan awek________________??

25 comments:

  1. syg awek tinggal2 kan die kat skolah pndok..
    =p

    ReplyDelete
  2. haha.. skola pondok ... nti sape nk jaga kita.. haha

    ReplyDelete
  3. haha.. best2... syg2kan awek ajak kawen jela..
    semua dah halal lepas tu.. ngeh3x.. tak payah nak fikir dosa dah..

    ReplyDelete
  4. tp kne pikirkan taggungjwb..
    kalo x,cam ace ckp,kne tggung dosa byk
    xgitu ace?

    ReplyDelete
  5. camni la yang bagus sekali.
    tapi kadang2 susah orang nak paham

    ReplyDelete
  6. salam..
    dah lame tak bace pasal ni.. dlu penah baca artikel ni.. tapi tak ingat kat ne..

    sygkan awek.. cepat2lah nikah... (^__^)

    ReplyDelete
  7. salam.. bahagia kalo jadi yg lembut dan sopan

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah dapat pasangan yang baik macam ni..

    ReplyDelete
  9. hurmm ,,, cara syg ,, kita manusia yg sntiasa buat silap .. sentiasA lah perbaiki diri..
    g siap2 nk g pejabat tok kadi,, hehe

    ReplyDelete
  10. salam ace,

    Mari, atas nama Tuhan yang agung
    dan rahman, kita hulurkan dua tangan,
    dan sejuta hati kita bersalaman dari
    denyutnya yang paling
    tenang dan dalam

    Selamat Hari Raya — dari kami sekeluarga
    Maaf zahir dan batin, nampak dan tak
    nyata, dari hujung ke hujungnya

    p/s: nak duit raya pakcik es..
    pinta anak-anakku ..hehe

    ReplyDelete
  11. bagos bgos.
    beruntung sape yg dapat pasangan mcm ni :)

    ReplyDelete
  12. sygkn ank ditangan2 kn..syg awek.....trus nikah la...hahaha..kn2

    ReplyDelete
  13. Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua. Rilek rilek.

    Selamber.

    ReplyDelete
  14. bagusny pakwe yg mcm ni...

    mcm ni la btol cara syg kpd awek jaga kehormatanny sbg seorg wanita islam...

    TERCIPTA ENGKAU DR RUSUK LELAKI,
    BKN DR KAKI UTK DI ALASI,
    BKN DR KEPALA UTK DI JUNJUNG,
    TP DKT DI BAHU UTK DI LINDUNG N DKT DI HATI UTK DI KASIHI...

    ReplyDelete
  15. mesej dia bagus,tuan yang empunya mesej tersebut,sy ingin meminta izin kpd tuan untk merakam cerita di atas untuk saya sebarkan kpd teman2...
    semoga ianya berguna untuk kaum lelaki dan memberi banyak manfaat kepada kaum wanita..
    jika di izinkan..

    ReplyDelete