Friday, September 4, 2009

Musafir Dunia


Hidup ini terlalu pendek untuk disia-siakan, untuk menjadi seorang yang pengecut dan tidak berimpian,

`Ada yang di lahirkan Mukmin,Hidup sebagai Mukmin ,dan Mati Mukmin`
`Ada yang dilahirkan kafir,hidup kafir ,dan mati Mukmin` ,
`Ada yg lahir Mukmin ,hidup Mukmin dan mati kafir....

Dimanakah anda letakkan diri anda?? cerita tentang seorang alim di sebuah kampung cukup mengajar kita... orang yang sebegitu alim boleh tewas inikan lagi kita... Teguhkan iman tingkatkan Amal.

Hidup di dunia Ibarat Musafir yang berhijrah mencari sesuatu bekalan dalam menguatkan diri dan juga untuk digunakan dalam hidup Si Musafir kelak, Begitu juga dengan kita sebagai Musafir yang hidup didunia untuk mencukupkan bekalan untuk kenikmatan di Akhirat kelak..

Carilah nikmat sejati... yang kekal selamanya.....

15 comments:

  1. harap2 aq yg ats tue............insya Allah
    Amiin...............

    ReplyDelete
  2. yang pertama kemahuan sy.
    saling ingat mengingat dan ada lah adanya amalan yang menyokong.

    ReplyDelete
  3. Amin... InsyaALLAH.. tingkatkan Iman di bulan yg Mulia ni,, =)

    ReplyDelete
  4. salam.. mudah mudahan segala amalan diterima Allah.. Amin

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
    klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
    selamat menjalani ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

    ReplyDelete
  6. yang paling sedih...
    dia tau dia islam,
    dia mengamalkan ajaran islam..
    tapi rupa2nya dia tersesat dalam
    islam...

    btw,,,
    sasper ni?
    :D

    ReplyDelete
  7. hurmm.. btol2,, memng sedih sgt..kalau ALLAH kata `jadi ,jadi lah ia`.. doa la supaya ALLAH sentiasa pelihara iman kita

    ReplyDelete
  8. mudah2an sy kite sentiasa berada pada yg di pertama tue....amin...

    ReplyDelete
  9. semoga saya termasuk golongan yang atas tu...amin

    ReplyDelete
  10. hidup n mati dlm iman, insyaAllah

    ReplyDelete
  11. Cantik pic ni.. sya pun minat jgk ambil pic camni.. tp masi di peringkat blajar lagi...

    ReplyDelete
  12. nice post. nak pau ayat sket. nyway nice blog also~

    ReplyDelete